Dags för lite skärpning..?

Det var ju evigheters evigheter sen jag var ute och bloggade.
Jag får nog ta mig i kragen.. eller sy dig en, så jag kan TA MIG I KRAGEN på riktigt..

Kram!!

..och det sista jag hittade..

Julestök och skadedjursbekämpning..

av: Laloo

(2008-12-13)

Lucia idag - Hej vad det går undan med dagarna. Snart är det ju för tusan jul!!
Var till mor å far idag, de ville låna pojkarna för att bygga årets pepparkakshus (lite traditionsvarning nu, men mysigt) och jag å mannen for till staden och inhandlade födelsedagspresenter till Melwin och nån liten julklapp.

Skulle behöva ta hit en stor städ och saneringsfirma, har legat i förkylningar och magsjuka nu de senaste veckorna, och huset ser mer ut som en uppsamlingsplats för tvätt, leksaker, disk och hundhår. Anticimex ringde i måndags och sa att de kommer till veckan för besiktning, det kändes ju jämmerligt skoj att ha de kravlandes bland sopskåp, tvätthögar och damm nu innan jul, så det måste ju städas, på RIKTIGT denna gång.. Inte bara förflytta alla högarna runt runt, som annars är vanligt förekommande hos arten Lindell.
Skulle väl kanske städa just för att det är jul oxå, men jag iär inte den som storrengör ungen och putsar kopparkärl bara för den helgen, det gör jag när det behövs.. Men nu har jag släpat efter, och det känns som att bestiga Mount Everest bara att ge sig på tvätthögen..

Jag vill ha klar min tvättstuga (hallå, tomten, hör du mig?) och ha klar övervåningen (hoho, svara då!).. Mannen gav på förslag att vi ska fira jul hemma nästa år, och det vore faktiskt förbannat skönt om allt sånt var klart då, för då kan man ju få plats med alla 20 st som ev kommer på julfirande..

Nej, om man skulle ta å värma lite glögg..? -15grader ute, och det är lite ruggigt inne..

Kram!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

oktober 9

Glamshine å möbelpolish..

av: Laloo

(2008-10-09)

Alltså, för er som inte vet - jag är INTE ett fan av städning!
Har fötts med total avsaknad av organisatorisk förmåga och "blick för det estetiska".

Så, mina vänner, räds ej, det finns ett hus under alla saker, högar, prylar, leksaker, möbler, kläder..

Sen kan det ju också vara så att avsaknad av tid gör det hela till ett större projekt än vad det borde vara. Och att det är roligare om man hjälps åt att få det lite fint hemma..




Skulle vilja vara en sån där fräsch mamma, sån med Glamshine och snygga kläder, man borde kanske införskaffa sig en snygg kropp att ha i de där kläderna också.. Men hur? Har ingen motivation alls!!!!!

Jag är glad för mina vänner. En av dem sa en dag, att hon var tacksam att jag fanns, för utan mig vore livet totalt tomt och glanslöst. Jag fyller en funktion iallafall då.. och min syster har förklarat sin tacksamhet att jag hjälper henne å finns till hands.

Nä, vilket svammelsurium.. ska nog sova.


Kram.
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

augusti 21

Rockmorsan goes Åland

av: Laloo

(2008-08-21)

Ja, nu är det bekräftat och klart.
Mamman ska på kryssning, med polaren, utan man och barn.

Är man en hemsk människa som sticker iväg 24 timmar på det viset? Eller unnar man sig själv lite?

Jag väger för och nackdelar hela tiden. Tänkte dela med mig av några här:

+ Jag får chans att vila lite, för sedan i höst blir mannen borta flertalet helger, nätter och även veckor, då älgjakten startar.
+ Jag får vara lite social
+ Jag får förhoppningsvis äta lite god mat, mysa i tax-free och njuta av Sthlms skärgård
-- Jag kommer hem på min födelsedag, som även är vår 10årsdag
-- Lämna mannen ensam med de tre små. 
-- Ekonomiskt lite dumt, men..

Det som jag funderar på mest är om jag är egoistisk att åka och komma hem på vår årsdag, men samtidigt, jag kan ju köpa honom nått gott på båten istället.
Vi borde kanske åkt tillsammans, men det är en vardag, barnvaktsfrågan skulle inte ha löst sig.

Sen, jag må vara en egoist, men det har varit så j-a mycket nu en tid, med polisanmälningar, otrygghet, sömnlösa nätter, renoveringar, förkylningar och ensamhet så jag känner att jag måste få komma bort och andas lite, jag vill vara jag igen.. 

 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

augusti 20

Misstaget som ledde till succé.

av: Laloo

(2008-08-20)

Jag är bara tvungen att berätta om en liten sak, som hände i början av augusti.

Våra barn är nu 4.5 år, 2.5 år och 5 månader.
De åldrarna kan medföra att somliga föräldrar känner sig HELT förvirrade av sömnbrist, kaos och illtjut. Vi tillhör den skaran, min man och jag.
Så förvirrade att vi, en kväll vid sagoläsning och nattning GLÖMDE att ta på mellanbarnet sin nattblöja. (Han har varit torr dagtid sen i maj, helt, men nätter är ju långa, och blöjan har ALLTID varit riktigt våt på morgonen, så det har inte funnits i vår planering med att sluta med någon sådan ännu.)
Nåja, natten gick och på morgonen kom vi på vårt misstag, genom att sonen sov i vår säng, dit han kommit traskande på morgonkvisten, och hör å häpna, det var torrt!!

Jag funderade under dagen och bestämde mig för att medvetet "glömma" böjan även nästa natt. .  och nu är det tre veckor sedan han hade nattblöja och han har misslyckats två gånger bara..  SUCCÈ!!!!

Så, nu har familjen, trots sin låga medelålder, bara ett blöjbarn .


Kram å hejsan.
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar


..och ännnu mer..

Ha ha ha..

av: Laloo

(2007-04-21)

Nu ni!!


Gi-metoden, säger jag bara!

På 4 ½ vecka har - 7.0 kg försvunnit.

Va?! Heeeelt otroligt!



Kram å hej.
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

mars 27

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne..

av: Laloo

(2007-03-27)

Strålande, underbart väder..


..och jag har suttit inne på föreläsning hela dan!


Men, inte blir jag deppad av det, jag har 2 friska barn, jag är solbränd, vågen visar -3,1 kg mindre än förra veckan, jag har fantastiska människor i min närhet och snön smälter!!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

mars 18

Verkligheten kryper upp å biter mig i arslet

av: Laloo

(2007-03-18)

Jo, det känns så ibland.

Man står där, å så kommer stora, kalla handen å kniper tag i hjärtat på en, man får lite svårt att andas och att tänka klart, det är bara att glömma.

Ångestladdat?
Svar: JA!


Pratar nu om jobb. Jag ska börja nu, 2 april för att vara exakt. Min föräldraledighet börjar lida mot sitt slut, och förändringar i familjekonstitutionen gör sig påminda.

Det är med delade känslor jag ger mig ut som huvudfamiljeförsörjare, medans maken får vara hemma två månader. Sen, kommer jag dock att kunna lapa sol hela sommaren och en bit in på hösten, hemma med mina söner, då han återtar ansvaret, och jag får vara hemma och pyssla.

Till hösten står jag inför stora frågeställningar - sätta Melwin på dagis, snåla med dagar och vara hemma, eller utbilda mig? Jag har hittat två utbildningar på 60 resp. 70 KY poäng, som låter mycket tilltalande. Har allvarliga funderingar på att söka, men måste checka av den finansiella biten och göra en grov "realitycheck" för att se hur det skulle kunna funka att "distansa" för jag vill, vill, vill inte lämna den lilla på dagis, inte ännu...

Huvudbryderier? Svammel? Förvirring och kaos?

Ja, alltid


Saknar..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

mars 12

Wincent, min underbara son

av: Laloo

(2007-03-12)

Ibland, drabbas jag av hård verklighetsuppfattning!

Idag tex, när vi var till tandläkaren för första gången.
Han håller mig i handen när vi går in, sätter sig ensam i den stora, stora stolen, och säger till mig: -"Mamma, du kan sitta där, jag är storkillen, jag kan själv nu".
Sen gapar han det största han kan, tandsköterskan tittar förvånat, och han låter sig undersökas med en sån där krok, räkna tänderna, blåsas med luftgrejjen och allt utan en blinkning..

Min son, du blir så stor så fort! Mammas hjärta förbluffas över hur mycket kärlek det kan finnas för ett barn som dig. Jag älskar dig oändligt!


Sen, när vi kommer hem, hjälper han mig med alla möjliga sysslor, utan att jag ber honom, och för varje gång säger han: -"Mamma, glöm inte säga Tack för hjälpen Wincent".
Och självklart inte har jag glömt att säga det någon gång idag heller..

Den här dagen, kommer lagras i mitt hjärta för alltid, idag är dagen då Wincent blev stor. Nog för att han kan mycket, förstår mycket, men idag har han visat prov på att han, den lilla 3 åringen, är en stor människa, med egna tankar, åsikter, förståelse inför andra och med en kärlek inför livet och världen.
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

mars 4

"Tyar icke mer.."

av: Laloo

(2007-03-04)

Wincent har dubbelsidig öroninflammation, med tillhörande feber.
Melwin rosslar, febrar och snörvlar.
Jag har feber, haft sen i onsdags, med hosta, snor och lock i båda öronen. Känner mig som en däckad säl!!

Men mannen, HAN är frisk han!! Kan det vara, att han knappt varit hemma å fått i sig nå baciller?!?



Nåja, man ska väl vara glad för det lilla. Hade klädbytardag igår (ständigt intag av Nezeril och Alvedon), det var SUPERLYCKAT!! (fick sålt för mycket mer än beräknat) Och både igår och idag har solen lyst med värme och takdropp, det har riktigt känts att det är vår i luften.

Takdropp, näsdropp och soltopp...
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

februari 25

Stora "febran"

av: Laloo

(2007-02-25)

Ja, nu har barnen, åtminstone ett, påbörjat "stora febran" som härjar på dagis och i stugorna härikring.
Feber och hosta, i flera herrans dagar, och med sannolikhet att den tar om, så i morgon ska jag åka på apoteket och bunkra upp mig på Alvedon, sen på Ica å köpa mycket att dricka och glass, som oxå är hostdämpande..

Själv mår jag rackarns bra, har varit och tränat ikväll oxå, tugnt var det att komma iväg, men JÄKLAR vad skönt det är, när det är gjort
Känner hur endorfinerna frigör sig i kroppen, och hur jag blir starkare och gladare för var gång. Fick jag bara komma igång med motionen oxå, så händer det saker! Då slipper jag se ut som den bleka, feta, äckliga degklump, som jag känner mig..

Nåja, snart är det vår, bron med solvärme hägrar och barnen plaskande i gegga och slask Vem kan INTE längta till sånt?!

Love you!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

februari 18

Sköna söndag!

av: Laloo

(2007-02-18)

Mmm.. sovmorgon till 12.30!! (barnen utlånade till behövande (?) morföräldrar )

Sen, frukost på tu man hand, duscha hur länge man vill utan att nån rycker i dörrhandtaget å ska in å kissa, promenad med vovven, slöande i soffan och sen en timmes hårdträning på gymmet, god mat och att sen få hem sina små underbara godingar.. DET VAR HELT EN DAG I MIN SMAK!!


Gårdagen var inte dum den heller, biobesök (Underbara älskade) och middag ute, sen ett glas vin och ingen man behöver springa å ge nappen stup i kvarten.
Sen, att kassan fylldes på, av att en man kom och köpte vår "gamla" elpanna, gjorde ju att man vågade/orkade/kunde/ville lyxa till det lite.

Så, jag tror med basta, att uttrycket "Sköna söndag" ska få återinföras i vår familj igen. Man behöver dagar för varann, då man inte gör mer än bara är, äter gott och umgås med dem som man bryr sig om.


Lev väl, ni alla..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

februari 13

Ibland..

av: Laloo

(2007-02-13)

..har jag för bråttom. Mina fingrar låser sig och stavar helt åt katten fel!

Hmm.. kanske borde söka för det?!?
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

februari 12

Orkar inte mer..

av: Laloo

(2007-02-12)

.. nu kräks han IGEN!!

Melwin alltså. Karusellen vi hade i somras startar på nytt.
Efter varje magsjuka verkar han bli jättesjuk och kan inte ta emot någon form av föda utan att kräkas i flera veckor.

Jag känner mig så liten, ynklig och maktlös. Vad katten ska jag ge honom att äta? Han ratar det han BÖR äta, och spyr av det han VILL äta..

Nej, fy fan för sjuka barn. Å jag som vill ha flera stycken till..*suckar sjupt*
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

februari 8

Skit på en hårdbrödbit..

av: Laloo

(2007-02-08)



..jag är så trött. SÅ jäkla TRÖTT!!

Grät som en sill härom dan, då jag såg Grey´s Anatomy.. Den serien tar livet av mig.

Sen grät jag lite till, av förlust, av rädsla, av sorg..

Och sen, kräks barnen lite till, å då gråter jag av trötthet, maktlöshet och just för att jag gråter åt allt.


Jag tror, jag måste åka nånstans snart. Åka och "kurera" mig.. smita undan, rasta mina olydiga tankar, släppa ut håret och vara mig själv för en stund..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

februari 6

Magsjuka

av: Laloo

(2007-02-06)

..alltså, fy katten för magsjuka!!!

Det finns ingen sjukdom jag avskyr MER än just det.

Stackars Wincent, vilken rolig treårsdag han får i morgon! Vad ska man ge honom då, Pro Viva spetsat med vitpeppar och salta pinnar?? *skrattar*
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

januari 22

Update

av: Laloo

(2007-01-22)

* Melwin - ej astmatisk, håller på med ett mjölkprovokationstest, kan nu gå, klättra på stolar, kasta ner saker från bord som han klättrar upp på, och är allmänt ÖVERALLT just nu


* Wincent - mammig, otrolig, filurig. Vill ej bli lämnad (3 års ångest), säger att man inte får glömma honom på dagis, och att han saknat en när man kommer, och han älskar en HELA DAGARNA


* Maken - fyller 30 idag, jobbar alltid annars jagar han eller skruvar bilar


* Jag - tränar 3 ggr/vecka (bodypump), älskar fortfarande allt som jag INTE bör äta.. Trivs med mitt hemmaliv, även om jobbet närmar sig med stormsteg nu (börjar jobba lite smått i april) och jaa... livet rör sig, men jag står kvar på perrongen å känner mig ensam..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar


Mer..

december 28

Bokslut

av: Laloo

(2006-12-28)

Saker som händer:

* fått remissbekräftelse från Barnkliniken. Vi ska få komma dit med Melwin för allergiutredning!

* snöbrist

* juldamm

* ensam. Ingen bryr sig längre.

Det har varit ett år, fullt av "ups and downs".
Önskar bara jag visste, vad jag gör för fel..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

november 17

Nåja...

av: Laloo

(2006-11-17)

Vad är väl en bal på slottet....?



Känner mig friskare nu, så pass att jag ska försöka mig på att träna på söndag. Gud, så jag har längtat!!

Vardagarna flyter ihop här hemma, allt går i ett..
En typisk dag följer:
Kliva upp, koka gröt, byta blöja, starta tvättmaskin, äta frukost, påklädning, tandborstning, skjutsa till dagis, hem igen, hänga tvätt, leka med Melwin, göra lunch, äta, byta blöja, klä på, sova vagn, bla bla blablabla.... Allt är en enda grå dimma..

Jag menar nu inte för mitt liv, att jag inte trivs att vara hemma, jag ÄLSKAR att vara det, men va faan.. Jag har ju långtråkigt! Å inte tycker jag att jag hinner nått heller.. det är nånting hela tiden.. å jag är inte med, som jag borde.. Jag är nån annanstans...

Men jag antar, att jag får skylla mig själv...



Kram alla ni...å du med!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

november 11

Host..

av: Laloo

(2006-11-11)

...hrm...

Host, hostelihost host.. HRMMMM..

väääääs.. Host host..



Kroxxx.. host host hostihost..hööööööö


*Frääääs*

Host Hrrrrmmm... host host *fräääs*.. host host..

...host.. hrm.. host ... HEJ..*väser viskande fram ett tyst litet pip*
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

oktober 31

Snö

av: Laloo

(2006-10-31)

Snö, snö, snö, snö, å snö...

Å mitt i allt snöande, blir det strömlöst i 5 timmar!

Hallå, vädergudar å Fortum!! Ser ni inte att jag har två barn som behöver få äta sin middag å välling? Ho Hooo?? *vinkar å viftar som en besatt*

Nähää!

*känner mig rätt liten å maktlös innan jag tar fram gasolköket å bänner halvt om halvt ner hela köket i mina tappra försök att ge de små sin näringsriktiga mat*


Nåja, man lär sig nått nytt varje dag..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

oktober 3

Nöjd..

av: Laloo

(2006-10-03)

..en underbar känsla.

Att inte ångra sig, att stå för sina beslut, att känna glädje och förtröstan..

Ja, jag är nöjd!

Humöret är numer stabilt, ekonomin jämn, Ullaredsresan över förväntan, barnen älskliga, vännen alldeles underbar..kan man önska mer?

Ja, förmodligen, men varför sträva efter ouppnåeliga ting, när vardagen står en upp i halsen..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

september 23

Tomhet...

av: Laloo

(2006-09-23)

Känner mig tom.




Har inget att ge, allt är slut.
All energi slukas upp ur jorden, och försvinner ut i intet.
Minsta molekyl av förvirrad vilja, tas omhand av stora, svarta monster, som ser till att jag inget kan göra, inget kan tänka, inget kan se förutom mörker å tomhet.

Var är allt ljus? Mitt hopp? Min glädje? Min fristad?


Varför just jag? Just nu?






Höst..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

augusti 30

Trött... så trött

av: Laloo

(2006-08-30)

Hur kan man bli så här trött??

Får kliva upp halv sex varje morgon.. å när barnen sover, å jag "får" sova.. då KAN JAG INTE!!!!

Sen, dum i huvudet som jag är.. sitter jag här nu, vid såna här tider på dygnet, för trött är jag, men sova kan jag INTE!!
Lite för mycket som snurrar omkring däruppe...


Hjälp?!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

augusti 13

Kaosets moder..

av: Laloo

(2006-08-13)

..tror ta mig tusan jag ska kalla mig det i fortsättningen.

Huset, har förvandlats från rörigt/för-mycket-saker till totalkaos/sanitärkatastrof!!

Nån borde ringa hälsovårdsmyndigheten, å anmäla mig, så jag tar mig i kragen och börjar städa igen, efter semestern. Jag går ju bara runt å gör ingenting , å fan så skönt det är!!!

Nej, allvar, vi har flyttat alla saker ur vårt garage, som vi haft som förråd (ett mkt välfyllt förråd, ska tilläggas), för nu ska garaget bli pannrum och tvättstuga. 8 sopsäckar å 10 Ica kassar med KLÄDER åkte till UFF (varsågod), 5 säckar med returglas/flaskor fick åka till närmaste pantmaskin (400 kr blev det, har sparat några år), sen åkte två MKT fulla hästtransporter med skräp till soptippen!!

Sen gjorde man ju fynd oxå, ja sånt man "glömt" att man hade, å så tar man IN det i HUSET, å VIPS!!, så är huset nu en enda röra...

SUCK!


Finns det ingen extreme home makeover som vill komma å förbarma sig?? Ta med mig på köpet oxå i en extreme makeover..Träskmonstret Returns!!

Det enda positiva jag kan komma på nu, eller ja, det finns flera positiva saker, om man tänker efter är:

* maken börjar jobba igen!! Äntligen får jag tillbaka mina rutiner!!!!

* barnen somnar förhållandevis lätt, och sover HELA natten

* barnbidrag på fredag (Sundsvall, here I come)

* Ullaredsresa i sept. Julklapparna klara!!

* Vi är, skapligt friska!!



Alla utom jag då, för jag är sanslöst galen!!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

juli 18

Städmani och blommor..

av: Laloo

(2006-07-18)

..så har väl dagen i stort varit.

Fick sovmorgon i morse, till 10.. (vaknade dock 9.05 av att "svärfar" kommer och hälsar på, ungarna skriker, karln kokar kaffe och hunden ylar *vem f-n kan sova då??*).. blir "väckt" kl 10 av ungar som pussas å ska hoppa på mamma så hon "blir vaka nu"..

..äter frukost..
...hänger tvätt..gör lunch..skurar golv, då maken redan dammsugit..plockar ur och i en diskmaskin..

..åker ner på Handelsträdgården där det är REA!
Gjorde förvisso fynd, men det mesta var borta.. urplockat.. men för mig, som inte haft några blommor ute än i år, pga taskigt i kassan.. så var det himlen!

Åker hem, får "hjälp" av Wincent att plantera.. "så fiint, Mamma.. välli fint, mamma..Här mamma, lukka gooott??" å räcker fram en näve blomknoppar...*ler trött*


Dagen har varit en mellandag, barnen har gråtit å skrikit mer än lovligt..maken har varit hjälpsam.. å jag.. jag har mest gått i min värld.. varit där men ändå inte..

Knepigt.....

 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

juli 16

Lycka...

av: Laloo

(2006-07-16)

..är:

* att ha underbara vänner
* att bli älskad
* att få tillbringa dagen med folk man verkligen uppskattar
* att få känna sig behövd
* att få känna sig åtrådd
* att se sina barn leva, leka, skratta, friska och nöjda med livet
* att inte få fler än tre myggbett på en kväll
* att se ljuset, trots skymningen...


Idag, älskar jag livet!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

juni 29

Överrumplingar, förvåningar å ilska..

av: Laloo

(2006-06-29)

Vännen har gift sig, minsann!! I hemlighet!!

Snacka om att man blev "stöss"..för inte hade jag väntat mig det, inte än, inte de.. Nog för att de bor tillsammans, har barn och allt... det borde ju inte komma som en överraskning, men det gjorde det...NÄSTAN!!

..om det inte hade varit för att hon på midsommar tittade på min vigselring, log och sa precis ingenting..*såg så där hemlighetsfull ut som bara hon kan*..och sen märkte jag, att varken hon eller sambon hade sina ringar på sig.. Var kunde de vara? På putsning kanske??

Ja, förvånad blev jag, näst intill överrumplad.. men jag är svår att knuffa omkull på riktigt *skrattar nöjt*

*******************************************

Ilska, ett hårt ord, men ack så starkt jag känner det.
FK, de kan irritera mig till vansinne!! Hur kan man "glömma" en utbetalning på ett pågående ärende?? Vid midsommar dessutom? AAAAARRGGGHH!!!

Och.. hur kan man döpa sitt barn EN bostav ifrån "mitt" namn, på en framtida dotter?
Det övergår mitt förstånd!


*********************************************

Ja, livet är hårt mot de hårda.. och jag antar att jag är hård.. kall.. orättvis.. sniken... egoistisk....patetisk...rent av löjlig, har jag hört..

..men inte tar det kål på mig ändå.. mer ska nog till innan dess!!

Skam den som ger sig!!

Lever gör jag, var dag..till max!

***********************************

Mina vänner... Tack! säger jag bara...
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

juni 18

Solsveda å myggbett...

av: Laloo

(2006-06-18)

... jo, nog f-n har sommarn kommit alltid!

Satt nyss i vardagsrummet å filmade ut på gräsmattan, där "nidetotten" verkar göra sig mer å mer hemmastadd.. Han svansar omkring med sin pigga uppsyn runt mina vinbärsbuskar, å "guggar" åt alla som råkar komma för nära..
*
Myggorna, har surrat mer än lovligt mycket i helgen, tror det måste vara myggrekord eller liknande på gång, för RACKARNS vad myggbett vi fått!!! Det går inte att ens tänka på att vädra med dörren öppen 2 minuter, förrän de elaka monstren kommer å biter en där man INTE kommer åt (!)
*
Har hälsat på svärmor å hennes gubbe två gånger i helgen, då de skulle ha hjälp med sin båt.. å kära maken min, släpper penslar å gräsklipparen, å säger: - Nu ska vi dit å få mat!
Visst, trevligt att bli "bjuden", trevligt med sällskap, skönt att komma hemifrån ...MEN Allt som skall göras här hemma då? Vem ska göra det?
"Nidetotten"???
*
Känner mig schack matt i humöret, det är varken ut eller in, positivt eller negativt.. Kan varken säga bu eller bä.. fast känner jag efter, så njuter jag av vädret, tystnaden och solnedgångar, samtidigt som jag förbannar mygg, solsveda och alldeles för korta dagar!!

Antar att det är det som kallas sommar...
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

juni 9

Stress å gemytligheter

av: Laloo

(2006-06-09)

Vaknade en å en halv timme för sent i morse... bra start!!
Sen, kl. 9, ringde kusinen, hon med 3 barn å det 4 på väg, å sa, att vi kommer NU!!

Oj, hann jag tänka, innan jag tog reda på gårdagens disk, startade en tvätt, skrubbade rent de stackars små, dammsög som en blådåre med Liten i bärselen, plockade undan och hann byta kläder på både mig själv å barnen, amma, byta blöja, lägga Liten att sova och starta en kanna kaffe så.. PLLLIINNNG PLOOOOONG!!

Efter lunchande, solande, pratade, kaffedrickande, lekande och middagssovande åkte de hem..

Då, kastade jag mig in i huset, rev ur tvätten ur maskinen, startade DISK maskinen istället, eftersom man inte kan köra båda två samtidigt, hängde tvätt, plockade ihop det värsta av leksaker, la barn nr 2 att sova så PLLLLLLIIIING PLLLOOONG!...

Vännen, med 2 av sina 3 barn, kom för en kopp kaffe å sällskap, så efter kaffedrickande, lekande, pratade å så, blev kl 16.30. Middagsdags!
Vännen gick hem, jag rafsade fram riset som belv över efter lunchandet med kusinen, gjorde korvstroganoff, åt, matade Liten, tog reda på disk, å badade barnen, duschade själv, å hann nästan raka båda benen, tittade på Bolibompa, rusade ut å tog in tvätten, vek den, gjorde välling, plockade undan alla leksaker, läste saga och la de små att sova, plockade ur diskmaskinen å startade en NY tvätt, kollade igenom dagens post och sen..

..tog ALLA batterier slut!!!!
Kommer inte upp från denna stol nu känns det som

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Och till dem som undrar, NEJ, mannen i huset är inte hemma alls idag, för han, skulle på galej med jobbet, å kommer inte hem förrän mitt i natta..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

juni 7

Jämnt och stabilt...och Bricanyl

av: Laloo

(2006-06-07)

..humöret håller i sig.

Likaså lusten att städa, baka och vara aktiv har kommit sig smygande tillbaka..

Jag hoppas, med hela mitt hjärta, att det vara var en tillfällig svacka!!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Vad på BVC idag, men Mellanbellan.. Det var rutinkoll hos dr, men vi kom därifrån med Bricanyl!!! Han var lite hostig och så innan vi gick in dit, men inte nå farligt..
Han hade tydligen rossel långt nere i lungorna. Och jag som inte hört något!

Visst, de har varit förkylda båda två, å hostar gör de ju lite längre än vad förkylningen sitter i.. det är väl inte ovanligt eller??
Känner mig så värdelös som mamma, att jag inte märkt nått... säger till mitt försvar att han då inte haft NÅN feber ialla fall... det VET jag..

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Wimsaren har varit utan blöja nu i en vecka, visserligen bara dagtid och inte då han sover, men det har funkat JÄTTEBRA!! Endast 3 missöden på EN vecka!! varav två var ren trots, å det tredje en missbedömning av pottkanten..(hrm)
Jag är så stolt över mitt lilla monster!! Mamma ÄLSKAR dig!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

juni 3

Sol å regn..å vänskap!

av: Laloo

(2006-06-03)

..vädret växlar lika snabbt som mitt humör.

Men idag har varit en bra dag! Jag har städat HELA huset, å älskling HJÄLPTE mig att vika 7 STORA korgar tvätt igår, å la på plats på en gång..så.. jag har kommit ikapp lite, känns det som..

Antar att det är två saker som är MEST bidragande till mitt ojämna å tjuriga humör.. ostädat å dålig ekonomi..

Nu har det åtminstone blivit städat..å snart vänder det förhoppningsvis på den andra fronten oxå...

Jag har en underbar vän som kommer med "spara tips", kloka ord (Ha inga pengar! Då gör du inte av med några!), inspiration och ideér till billig mat, osv.. *skrattar* Hon ger mig orken att orka vara.. Tack för det gumman!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

maj 25

Tjurighet på burk...

av: Laloo

(2006-05-25)

.. är det nått nytt som man kan köpa på Ica nu för tiden??

Tänk att det känns som att ALLA går å tjurar, på olika håll här i landet..

..värst av dem alla är jag. Har fräst å spottat som en markatta hela dan..*allmän varning borde utfärdas*

Så till er som råkar bli berörd av mig idag, ta inte åt er..!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer


HIttat i min gamla blogg...

Berg- och dalbana..

av: Laloo

(2006-05-23)

...humöret alltså..

Ena stunden, glad, lycklig, stolt, nöjd, tillfreds..

..å andra stunden ledsen, besviken, ensam, otillräcklig..

Är det vanligt att vara så här?
Är det pga amning eller är jag bara labil i allmänhet?

Satt å läste mina gamla bloggar... då var jag minsann nöjd med livet, trots tvätt å skit upp till öronen.. då njöt man av vårsolen, å nybakta bullar..

Nu..finns det inga bullar, har inte haft råd att baka några, å då är det inte dyrt med jäst..å solen.. den lyser med sin frånvaro..

Antar att bristen på pengar gör hela min tillvaro till skit... f*an att man ska vara så beroende av pengar...
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

2

kommentarer

maj 21

Alla andra..

av: Laloo

(2006-05-21)

.. har de det alltid bra?

Bråkar de aldrig?
Har de alltid städat å fint?
Bra med pengar?
Bra relationer till svärföräldrar?
Tid för varann?
Romantiska middagar?
Tvätten vikt och struken?
Tid till långa, nyttiga promenader?
Ingen övervikt?

Varför känns det som om det är BARA jag som alltid drabbas av allt ovanstående... helst samtidigt..

suck..life is hard..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

maj 12

Ensam är stark.. eller..??

av: Laloo

(2006-05-12)


Har träffat min man totalt 6 timmar denna vecka (vakentid räknat)... och då har han bara varit hem å käkat middag, för att sedan dra iväg på jobb igen.

Känner mig så ensam.

Andra, de pysslar sida vid sida i sina trädgårdar, bygger, städar, umgås, skrattar med barnen och myser..

..själv sitter man med huvudvärk å kisar mot solen, hör barnskrik i bakgrunden, för Stor har hittat en "nidetott" (läs igelkott) som han försöker hindra hunden att käka upp, liten sover oroligt i sin vagn av magont och själv måste jag upp å vråla för nu har hunden stuckit till grannarna, och Stor har trillat ner från en sten, Liten vaknar med gallskrik, och inne väntar tvätten på att bli hängd, maten på att lagas, disken på att diskas och huset på att städas..

Kommer ta mig f*n aldrig ikapp med mig själv!

Blir arg på ensamheten...men samtidigt stolt.. för jag har klarat mig själv, skulle det hända mannen nått... så överlever jag! Jag har ju trots allt gjort allt "tvåjobb" på egen hand, ensam...tog förvisso längre tid, men fler avbrott.. men nog funkade det...tillslut

 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

maj 1

Ratad men stark...

av: Laloo

(2006-05-01)

Finns det någon värre känsla än att bli ratad? Bortvald? Utanför?

Varför känner man så starkt då sådant händer?

Tänker på "den där klädbytardagen" som jag å min vän lämnade in kläder till... Den blev ett totalfiasko!!! Bara ett enda plagg fick jag sålt å då var det inte dåliga kläder jag lämnat in..bara såna som var för mig ointressanta.

Sen hur mycket tid som vi lagt ner på dessa kläder, med tvätt, strykning, rollning (!), märkning och nedpackning och sen åkandet till Iggesund *2 ...jag bara tappade lust till allt då..

Så nu har jag bestämt mig! Jag ska tjura! Ja, det ska jag. Tänker inte vara glad ett enda dugg, förrän på onsdag. Då ska jag ha ältat klart och vara glad igen, och aldrig mer prata om det där stället nått mer. Jag ska minsann ordna en EGEN klädbytardag.

Alla är välkomna till hösten, på Röstagården i Harmånger, för inlämning av barnkläder upp till strl 170, leksaker, vagnar, skor m.m..
(extra tidig annonsering)
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

april 25

Vardagar och olust..

av: Laloo

(2006-04-25)

.. hör det ihop??

Idag har precis ingenting hänt, känns det som i alla fall.
Tänker man efter så har jag inte gjort mycket, tvättat lite å så bara..

Ringde och anmälde mig till klädbytardag, så nu ska det rensas i garderober och förråd..men jag har inte nån motivation, ingen lust med nått... undrar om det är nått på gång i kroppen, eftersom allt känns olustigt.

Jag brukar ju tycka att det mesta är "lustigt" annars...

Men, ska ta mig i kragen och göra det ändå, för vem vet, kanske jag säljer mycket, och då blir det ju en extra slant i kassan..*ler finurligt*
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

1

kommentar

april 24

Reklam...

av: Laloo

(2006-04-24)

Idag, en dag som de andra...

Stor har varit på sitt dagis, han fullkomligt älskar det, och jag å Liten var hemma, å gjorde inte många knop... vek lite tvätt, torkade golvet efter Stors leriga stövlar och läste reklam...

Tänk att reklam kan vara så skoj! Man sitter där, med en stor kopp kaffe och läser igenom och tänker att så skulle jag vilja ha det, en sån vill jag köpa, och drömmer sig bort..
..till sin fantastiska fantasivärld, där allt är perfekt, där man har allt, alla är friska och rosiga, man orkar vara ute med sina barn, samtidigt som man tvättat all tvätt, diskat all disk, städat alla rum, gjort klart all renovering på sitt hus och trädgården är skrupulöst felfri...

..å så vaknar man till igen, dimper ner i sin egen vardag.
Jag antar att man får göra det bästa av situationen...jag har i allafall 2 friska barn, har hunnit kratta lite ute idag och bakat matbröd...så kanske, kanske nån dag hinner jag ifatt med mig själv... mitt drömjag..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

april 21

Fredag och sol...

av: Laloo

(2006-04-21)


...kan man få bättre förutsättningar för en lyckad dag??

Stor är älsklig och underbar, Liten exemplarisk och ljuvlig, ända till runt tiosnåret, då Stor förvandlas till det tvåårsmonster han egentligen är, med en vilja av stål... Han vill ha ALLT, ingen annan får låna eller ens titta på det han har..då skriker han, VRÅLAR ut sin vanmakt över att inte kunna bestämma allt i världen. För det är ju HANS värld, där vi hälsar på, inte ALLAS värld som vi kanske tror... Dumma vi, hur kan vi ens våga tänka så??
Jag fullkomligt älskar tvåårsmonster.. ibland..

Dagen fortsätter med en underbar vilopaus mellan 12 och 14 då BÅDA sover bredvid varandra i syskonvagnen ute, medans kära mor lapar i sig sol som en annan padda..*ler nöjt*

Sen följer mellanmål ute och Stor leker med snö, stenar och tövatten...Liten sover mest, och vaknar sedan för att tutta ett tag..

Tvätten ligger likt Himalaya på tvättstugegolvet, golven ser man knappt för hunden har en allvarlig hårlösningsperiod, dammråttorna dansar på fönsterbrädorna och blommorna börjar segna ner, diskbänken (har jag en sådan?) är belamrad med diverse matlagningsattiraljer och sängarna är obäddade..

Känner mig just nu, trots allt, rätt nöjd med livet, dagen har varit komplett..katastrofer och glädje...precis som alla andra dagar men ändå helt olik...

...det är ju ändå fredag, och det har varit sol hela dagen.
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

april 17

Nybakta bullar i solen..

av: Laloo

(2006-04-17)

Satt på trappen idag, och tänkte...livet är allt bra underbart ändå.

Nykokt kaffe, nybakta kanelbullar, tvätten hängd ute, en man som snarkar i solstolen bredvid mig, vårsolen som värmer, barnen sovandes i varsin vagn i två timmar...vad mer kan man önska??

Kanske att hunden slutar lösa hår, att mannen slutar(!) snarka, att jag hade råd att köpa en liter mjölk, att någon kom och ville städa mitt hus, vika min tvätt och renovera alla rum...

Men.. jag vill inte klaga, inte en dag som denna, då våren äntligen är på väg!!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

april 15

Förvirringar...

av: Laloo

(2006-04-15)

Anna Wahlgren...TACK!!

Nu sover min Melwin...och han somnade av ramsan enbart, denna tredje natt av SHN-kuren.
Peppar peppar, men säg.. det verkar fungera?!?

Jag har aldrig känns mig så tillfreds och nöjd med mig själv tidigare... då Stor inte alls ville sova och jag var för envis och feg att våga prova nån form av läggningsteknik, så känns det som en ... jaa... miljonvinst, att Liten nu kan sova ensam, och somna om ensam!!

Säga vad man vill, men Anna.. jag ÄLSKAR dig!
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommentarer

april 13

Förvirringar...

av: Laloo

(2006-04-13)

Det finns kossor, och så finns det hönor...

Vaknar med ett ryck, hör ett skramlande i köket.. Stor har hittat nappburken och håller på att prova vilken som är godast..
Liten ligger kvar bredvid mig i sängen och suger likt en algätare på mitt stackars urlakade bröst. Om han bara visste, att inatt var sista natten han fick tutta.... nu väntar andra tider!!

Halvdöd av orolig nattsömn och sparkar av Stors fötter under vargtimmen, masar jag mig ur sängen bara för att konstatera att ja, det är morgon igen, och jag måste göra iordning Stor för dagis... så jag och Liten får hinna städa och handla lite.
Kokar gröt, som tydligen skulle ha varit en annan gröt, för den duger inte åt Stor..han sätter sig mitt på köksgolvet och skriker det värsta han kan, bara för att "läpp-los" inte finns idag, bara "nel"-gröt..Underbara älskade son, du kommer förstå sen när du blir äldre, att mamma inte retar dig med flit..alltid...

Förvirrad och ur spel börjar denna dag, som har så många måsten och borden, men som slutar i ett stort misslyckande bara... som alltid, känns det som...
Hade siktet inställt på Anna Wahlgrens buffning...orkar inte med att vara levande napp en natt till.. men det blev pannkaka... En rödgråten mor, en förvirrad far som undrade om inte mor hade gjort fel nånstans.. och en Liten som nöjt tuttar vidare.. för att en liten stund senare (läs nu) hamna i den bekanta vagnen, och bli vagnad natten igenom, istället för buffad...
..så här är vi nu, i nattens mörker, med påskpynt och tvätthögar som borde vikas... men orken och viljan vill inte infinna sig.. ännu.. kanske mellan 02 och 05 i natt.. för att jaga bort vargen..
 |  Redigera  |  Ta bort  |  Dela på Facebook

0

kommen


RSS 2.0