Gråväder och en massa kläder..

Idag är ingen bra dag.

Kroppen värker, har 1045 saker på "att göra"-listan, men har bara kommit så långt att jag gett barnen frukost och lunch, sen lagt Ludde för en tupplur. Ibland tar orken helt slut.
Storkillarna sitter och bygger märkliga maskiner av smålego nu, kunde inte förmå mig att skicka ut dem i gråheten, idag får de vara inne.

Bakade årets första laddning av lussekatter igår, blev hyfsat, men måste göra fler är jag rädd. Städade av lite och tvättade oxå, något jag måste fortsätta med idag. Men det är knepigt, Micke hade köpt ett sköljmedel som jag inte riktigt gillar doften på sist, och nu drar jag mig för att tvätta..:-) Inte kan jag köpa ett nytt heller, för jag har inga pengar. Tvättar utan just nu, funderar på att köra med äppelcidervinäger ett tag.. Visste ni det? Det är ett utmärkt sköljmedel, dessutom ekologiskt!!

Hittade en skojig grej på Facebook förut, ska se om jag lyckas länka in den här.

Ha det bra!!



http://www.tackfilm.se/?id=1258549523334RA50



Den är rätt skoj!! :-D

P-bot och ortopeden..

Ja, somliga dagar ska man nog helst stanna i sängen..

Träffade en ortoped, äntligen, idag på fm. Han hade konsulterat mina röntgenbilder av handlederna med flertalet kollegor, och INGEN av dem hade någonsin sett ett sånt skelett som mitt. På gott och ont. Jag har ju korta armar, vilket jag redan är skapligt medveten om, men han undrade om jag hade något "syndrom". Inte vad jag vet, inget medicinsk i allafall. Jag menar, min farmor, farmors syster och jag är ju stöpta i samma modell, med korta armar, korta ben och långa ryggar. Vad det skulle vara för sorts syndrom-det vet jag inte.
MEN, han konstaterade en 20 gradig avvikning i böjelseschemat på båda handlederna och tyckte inte alls att det var konstigt att jag ej kunde göra vissa saker med mina händer-mitt skelett tar emot!! Benändarna, som normalt är skålformade, är på mig sneda, finns ingen fördjupning och man kan säga att min hand är ditsatt direkt på underarmen, jag har ingen handled. Min knöl har börjat minska, men inte värken i mina leder. Fick utskrivet lite anti-inflammatoriskt och smärtstillande och fick en remiss till en handspecialistkirurg. Och läkaren var bra!! Mkt förstående och överraskad över mina annorlunda skelett. :-)

Det som inte var lika kul, var att komma ut på parkeringen, i detta eviga pissregn, och se en p-bot på rutan. Ja, tydligen hade jag stått med nått hjul i en "ej parkerings-zon".. Jaja, får väl stå för det då, för jag trängde in mig på en kant med stora bussen, fanns ju inga platser kvar eftersom de renoverar och gör om delar av sjukhusparkeringen. Såna gånger tycker jag de kan ha överseende över hur folk parkerar, så vida de inte står ivägen för någon eller på annat vis retar nån.

Nu-dags att skölja ur hårtoningen och dra iväg på jobb.


"Don´t let yourself down, you´re the only one who can heal yoruself.."

Mys...

Idag har jag myst med mina underbara småtroll på förmiddagen.. De är för härliga!!
Städade lite, tvättade, diskade, eldade, fixade lunch och lade liten att sova oxå.

När liten vaknat bar det av till dagis, och direkt då vi kom dit, springer en liten tjej fram till oss, tar Melwins hand och säger: " Heej Melwinpelwin, ska du vara här med oss nu??"
Innan han knappt hinner svara, så frågar hon: "Ska vi pussas...?"
Och det gör de.. Rackarns gostomtar!! :-)


Ja, de är då verkligen kära, de där småtrollen.. :-D
Man blir alldeles varm i hjärtat när man ser hur snälla de är mot varann hela tiden, och hur de bryr sig om och saknar varandra..

<3

Utveckling och snömodd..

Idag var en bra dag, trots en underlig huvudvärk som jag dragits med hela dagen. Måste nog bero på sprutan.

Var hemma och myste med barnen till kl 13.45, då jag lämnade dem på dagis, sen åkte jag och handlade och åkte tillbaka till dagis för utvecklingssamtal för min älskade lilla Mellabella.
Han får bara positiva omdömen från dagis; trygg, mysig, kramig, leker med alla, rättvis, mer mogen än sin ålder, vet skillnad på rätt och fel, duktig, intresserad av allt de gör på dagis och uppfyller även en stor del av målen för 4-5 åringarna, trots att pluppen inte ens fyllt 4 än.. Mammas hjärta växer av stolthet, mitt lilla gryn är så fin och stor..

Sen är han ju kär oxå, lillspöket. Mest i Emilia, som han pussas med dagarna i ända, även öppet inför fröknar och övriga, sen är han lite kär i Nattis och nu även lite i Agnes.. :-D Hur ska detta sluta??!

Idag kom det snö igen, inte så jättemycket, men det är vitt ute nu. Vackert!!!

Nu är det dags att förbereda en tidig morgon, barnen ska vara på dagis till 16.30 och vi ska jobba, så allt som går att göra nu måste göras, så det inte behövs stressas i morgon. Barnen får ta det lugnt och jag kan vänta på att hjärnan vaknar..



"If I told you, you would´nt believe me.."

Smärta är vekhet som lämnar kroppen..

..eller vad var det nu vännens man sa, när hon låg på förlossningen..?! :-D

Jag relaterar till min infuensavaccinering idag. For iväg under arbetstid och tog den, och det gick snabbt, och kändes inte det minsta. En del av mina arbetskamrater sade nån timme senare att de börjat ömma i armen, men jag har inte känt ett dugg. Förrän nu. Nu har jag feberfrossa och kan inte lyfta armen högre än brösthöjd, för då gör det faktiskt skapligt ont. Men men, bit ihop, det går över.

Idag, har mina älskade småtroll varit på dagis, alla tre, och det hade gått bra, även för litet Ludd. Fast han hade visst sovit middag två gånger..:-) Ändå höll han på att somna i middagstallriken förut.

Jaa, vad händer annars då i mitt liv?
Var barnvakt en stund idag åt en kompis son, så hon kunde åka och jobba och pappan hämtade honom här när han slutade. Barnen lekte fantastiskt bra.
I morgon är det utvecklingssamtal på dagis för Mellan, och på fredag åker jag och syskonen på Takida i Sundsvall! Härligt!!!

Skulle behöva vara barnledig nån helg snart, och hitta på nått med "han jag bor med" alternativt sova/komma ikapp hemma/renovera klart. Det hopar sig med sysslor och göromål.
På jobbet har jag axlat rollen som anhörigstöd och "superanvändare i nya databassystemet" som strax ska införas. Hehe, hur nu mitt förvirrade huvud ska klara det, men det ska nog gå bra, jag är ju inte oteknisk och har datavana, så det blir nog fina fisken. Får sitta och plita ner det mesta på post-its, så funkar allt! :-D Skojar bara, sånt är inga problem.


"Pain leads to confusion, confusion will drive you insane.."

Regndimma i skallen..

Ja, idag känns det verkligen som jag har det. Inget konkret kommer fram, allt bara "flubbrar" omkring därinne, en massa saker som ska göras, planeras, bokas och ordnas, men kommer inte fram till handling. Det är stopp vid "det var nått jag skulle göra/komma ihåg"..
Typiskt för mig, just nu. Faan vad jag önskar att medicinen börjar accelerera igång mig igen, så jag kommer ikapp mig själv.
Det är så jäkla svårt att förklara för andra hur man mår, och hur dåligt man egentligen kan må. Det syns ju inte på utsidan, och man känner ju sig inte heller sjuk i den fysiska bemärkelsen, typ snuva eller maginfluensa. Man känner bara en enorm seghet, trötthet, nedstämning, nästan som en depression, trots att det inte är en psykisk åkomma. Som att nån drar ner en 45 varvs LP på 35 varv.. Vaaaad skaaaa jaaaag göööööra nuuuu??? Sen är sorgsenheten också så svår att ta på, man är oerhört lättstött och kan gråta för ingenting, känner sig liten, ynklig, missförstådd, totalt oälskad och osynlig.

Helgen har dock varit bra, firade lilla mammi på hennes 50 årsdag i lördags, åt god mat, massa fika och massor med folk, barnen badade vedeldat kar på kvällen och vi myste allihopa till 23.30, då vi gav upp och åkte hemåt.

Idag sov vi länge, till och med Ludde, och åt en sen frukost (kl 10.45). Micke åkte och jagade tidigare, så han gick miste om sin Farsdags-frukost på sängen, men han får skylla sig själv..;-)
Sen åkte jag och barnen tillbaka till mammi och pappi och hade det trevligt. Jag gjorde lingonkrans till ytterdörren och barnen badade igen, och vi grillade korv ute i dimman...



Barnen myste och stortrivdes, avslappnat och kärlek! <3


Nu är det nog bäst för mig, att jag går och duschar, lägger fram allt som ska med till dagis och jobb i morgon, kollar av almenackor och kalendrar, så det inte är något jag ska komma ihåg i morgon, checkar alla post-it lappar och andra memolistor jag numer har överallt.



"Hold me now, I think I´m falling.."

Dundersmällar och otätad snok.

Ja, inte lätt när man vaknar med huvudvärk á la BIGSIZE! Och snornäsa. Men, bita ihop.

Ska strax åka på Säcken och inhämta mitt fynd jag gjort där, två nya julklappar åt storkillarna. Sen hem och ordna lunch så Micke kan åka och byta olja i växellådan på Chryslern, sen bär det iväg till Hög för mammis myskväll, med tunna-bad, kransbindning, god mat och trevligt sällskap.. 50 år är inte tokigt, hon ser då inte äldre ut än 42...

Nej, nu kommer strax min chaufför, så jag skriver mer sedan.

Kram

Sprängd nässpray och mördad limpa.

Ja, dagen börjar som den andra slutar, i förvirringskaos och stress.

I morse, vaknade vi skapligt i tid för att åka på dagis och fota barnen. Men, medan jag står på toaletten och försöker göra mig anständig, så får jag höra en jäkla smäll. Rusar ut därifrån och får se att Ludde flyttat undan barrikaden vi har, för att han inte ska ta sig in i köket obevakad (man vet aldrig vad en Ludde kan göra), och står på en stol framför sin älskade micro igen. Micron går för fullt och jag skyndar mig dit och stänger av, öppnar och får se en söndersprängd nässpray, botten har flygit ur och det är vätska fulla micron. Morr!!!

Skriva upp på minneslistan; dra alltid ur sladden till micron då den ej används.

Sen åker vi på dagis, jag lämnar de stora, lämnar liten för fotografering, blir bjuden på kaffe av söta fröknar och sätter mig i personalrummet och myser med vännen L, som oxå väntar på sina barn. När Ludde är klar, åker vi hem, jag iförd Mannens sandaler även idag.
Väl hemma, så väntar diskbänken på att bli hittad, så jag gör ett tappert försök, och Ludde, ja, han donar på med sitt ditt och datt. Efter ett tag står han på en stol vid diskbänken han med, och "dittar och dattar".. Så får jag höra TJOFF och vänder mig om, ja, då har han mördat limpan som låg där på bänken med en sax, som han oxå hittat där.. Tvärs igenom hela limpan, satt en stor sax.
Sen hade jag ceremoni för limpan och spred ut askan till fåglarna.

Komplettera listan med; inga saxar eller bröd på bänken, sätta krokar i taket eller liknande istället.

Jag blir galen på honom!!! Men avundas hans kreativitet och uppfinningsrikedom. :-D



Fick veta mina värden igår, TSH som ska ligga under 4, ligger på 10, så det är förhöjt. Vi får se vad nästa omgång prover säger..


Förvirringarnas dag. 4/11-09

Ja, idag har varit en förvirrad dag. Dels pga den brist på sömn natten gav, i och med Luddes tidiga vaknande, och dels pga förkylningen och honromomställningen i kroppen.

Började förvirringen med att åka på dagis och lämna barnen iförd makens sommartofflor, stl 43.
Sen löpte allt på hemma med somnande och Luddes "överraskning" då jag vaknade. Försöket att baka på ett ägg blev ju lyckat, trots att jag trodde att jag hade två ägg, men jaja, allt går om man är villig att leta nya vägar att nå fram till sitt mål.

Dagens middag blev älgfilémedaljonger med kokt potatis och en god sås + massor av broccoli.

Ludde har skrikit/gnällt/varit missnöjd mest hela dagen, och han har varit till salu större delen av sin vakna tid idag. De två större var inte så mycket gladare de heller, då jag hämtade dem på dagis, och förhöjde gnällandet hemmavid i några timmar, innan de nu sover gott i sina sängar.
Jag har precis varit ut och tänt i pannan, och nu har jag tänt ljus på bordet och ska försöka se Bonde söker fru, och Arga snickaren, innan sängen kallar på mig..

I morgon blir en fartfylld dag, men dagislämning, personalmöte mellan 12-16 och sen hem för en snabb middag innan vi åker hem till mina föräldrar och grattar kära mor på ehnnes 50 års-dag.. <3

Kramen.

Men oj... Somnade jag?

Ja, dagen började 04.00 med att Ludde vaknade.
Efter att ha skjutsat de stora barnen till dagis vid 07 så åkte vi hem och åt frukost. Och sen var ju liten trött.
Perfekt, tyckte trötta mamman, vi vilar middag!!

Sagt och gjort, liten somnade, så även trötta mamman. Vaknade till vid 10, då liten vaknade. Tänkte att jag bara ska blunda en minut till, det var lite sömn kvar på ögonlocket.
Vaknade 11.29.
Så hade liten hunnit med rätt mycket, "städat" badrummet med lite salva, "diskat" och använt micron och gjort sig lite mat.. Eller vad sägs om detta?


Äpplen, micrade rätt länge, antar jag, för de var bara mosiga och såsiga..

Kunde inte skälla på honom heller, det var ju jag som inte vaknat. Och jag fattar inte att jag kan vara så trött. Blir rädd för mig själv.

Sen har vi städat, och väntat på främmande, ska fixa lite med mors 50års-present. Så jag tänkte baka en kladdkaka. Grejen var den, jag hade bara ett ägg.. Hmm.. Så, resultatet blev..


..den MINSTA kladdkakan i mannaminne..:-D


Ja, jag säger då det..

 

RSS 2.0