Sköna söndag..

Idag har jag bara "såsat" omkring..
Ok, lite kaos blev det bara, då jag skulle leta vantar, mössor, ombyten, fleecedressar och sånt till W och M, som fick följa med mormor och morfar till Hassela för sin första slalomåkning och sen bad.
De ska få sova där sen i natt, så vi behöver bara åka dit med L i morgon.

I morgon ja, det blir en lång dag. Först duscha med Descutan, sen skjutsa L till mamma, sen åka ner till Sandviken så vi är där 13.30. Sen hem igen, hämta barn och försöka få dem att somna..

Ikväll blir det blingo-party hos Viktoria. Å då ska jag mysa med liten bäbis!! :-) Rackars vilken söt liten tjej de fått.

Är besviken på mitt egna blingo-party.. Bjöd in 24 st, av dem svarade kanske 4 att de ej kunde komma, resten hörde jag inget från.. Trots att sista dagen att höra av sig var den 25/2. Trodde det hörde till vanlig hyfs att man svarade på en inbjudan, OAVSETT om man kom eller inte. Men tydligen inte. Svagt!!

Nåja, nu ska jag tvinga upp mannen på affären... Och leta reda på Descutanet..

Husvisning och feber

Idag har vi varit och vidgat våra vyer. Var på husvisning i grannbyn..

http://www.hemnet.se/beskrivning/595602?r=3

Och jodå, huset är rymligt och stort, det finns mänga möjligheter. Det behöver målas om utvändigt, bytas tak/målas plåt, läggas lite finare golv inne och byta tapeter på x antal ställen, men fullt beboeligt.

Sen var det ju den enorma logdelen, där det snöat in på vissa ställen, och som kommer kräva MYCKET tid och en hel del pengar, för att få upp i skick. Och vi har ju inte direkt TID som överskottsvara i vår familj, då vi är två arbetande vuxna med tre barn..
Så förlåt, huset, men jag tror nån annan får köpa dig...



Känner mig febrig idag, halsen slemmar och kroppen är yr. Det är INTE vad jag behöver nu, jag måste vara frisk på måndag!!!

Rackarungar...

Idag är Ludde till salu.
Han började morgonen med att hälla ut ett paket druvsocker, som han nöjt satte sig att smaska på.. och medans trötta mamman tog reda på det, så tog han och hällde ut ett paket florsocker och fortsatte mumsa..
Arga mamman städade och städade, aldrig tog hennes dag slut.
Ludde, han skrattade och gick till sopskåpet och hällde ut en liter trögflytande såpa..

Så, där han jag spenderat merparten av min dag, liggande på alla fyra och försökt skrapa ihop såpa utan att orsaka ett skumdisko i hela köket, och utan att bryta några ben på mig och barnen..

SUCK!

Men, han är rätt söt ibland oxå, den lilla odågan..



Här "hjälper" han arma mamman att diska.. Bara en djuptallrik mindre att ställa in i skåpet denna gång.

Suck!
Älskade barn..

Jobb jobb jobb

Jobbar idag, ska strax iväg och städa.. Fick en liten paus innan.

Och i morgon jobbar jag mitt sista arbetspass på några veckor. På måndag smäller det. :-)


Pirr, pirr..

Kram!

Solande snö

Barnen gick nyss ut, och Melwin kommer in efter någon minut och säger : "Det är solande snö ute, mamma. Den svettas.." Han menade på takdroppet från istapparna, som trots -12 grader smälter av den starka solen..

Kanske det finns hopp om vår!


En av katterna hade kissat i Wincents säng i morse. Såklart där den plastade frottén inte låg, så det hade gått rakt igenom täcke, lakan, bäddmadrass och ner till resårmadrassen... Lyckat!! Hur ska man få en sån ren då, och luktfri..?
Har gnuggat in såpvatten och ättika nu, så får vi se hur det blir.. Känns ju väldigt lyckat att behöva köpa en ny säng nu, när alla kassor ebbar..


Fick roliga besked på posten idag och jag fick min efterlängtade plattång som jag vunnit på Tradera i söndags! Härligt!!!


Regnig

Känner mig regnig i skallen idag -  det droppar från näsan, halsen är överdrivet sandad och det hänger tunga dimmoln i hjärnområdet..

Ska försöka få något gjort nu innan jag drar iväg på kvällsjobb. Dammsugit har jag gjort, men disken ska väck, jag ska duscha och barnen ska ha något mellanmål.. Jippie!

 Vill bara sova!

Hurmel hurmel..

Mår inte riktigt bra längre.
Kroppen svettas och fryser, det kliar/svider/bränns i halsen och jag är yr. Sanslöst yr!

Jag har inte tid med detta. Jag får inte bli sjuk!!!

Måste jobba i morgon kväll, och torsdag-fredag för sen ska jag ju opereras.. Och jag måste få göra det nu, annars blir jag galen!

Längtar till op, kommer få "semester" från jobbet en stund då iallafall.
Jag som älskar mitt jobb annars, som brinner för att få hjälpa andra, få vara den som "gör" en annan människas dag, bara genom ett leende och en varm hand..
 Nu känns det som att allt ljus i mig slocknat, att nån jävel blåst ut mig; min glädje, mitt skratt, min energi, min välvilja..


Nu blir det honungsvatten med Familjen Annorlunda, sen Greys.. sen sova..

Det är "fryskallt" ute..-26,3 grader
Var rädda om er!

Besvikelse

Jag är så galet ledsen och besviken.

Jag, som verkligen ansträngt mig, gjort mitt allra bästa, "smörat" och pysslat om.. Och så får man bara skit tillbaka. Påståenden att man släppt in folk i lägenheten då brukaren var borta, att man misskött och att brukaren lider av vanvård?! Hur sjutton kan man påstå något sådant, då man får allt serverat på silverfat? Och hur kan man säga att man ej är nöjd med den vård man får, då man ej påpekar att något är fel...? Och sen säga att kvällstidningarna ringt och även tv, för att publicera vanvården?

Det är INGEN vanvård!! Jag blir så ledsen och besviken.. fy faan vilken jävla dag!!!

Tänk vad lite färg kan göra...

Idag flödade kreativiteten. I allafall i ca 5 minuter, eller så.. :-D

Och det var nog första gången på 5 år som jag hade lust att göra något oxå.


Så jag passade på då maken skottade taket och barnen spelade tv-spel en stund.
Målade äntligen klar den där pallen som jag grundade för ca 8 månader sedan.
Sen fick jag för mig att jag skulle "renovera" två befintliga tavlor.. hehehe
I sitt ursprung var de senapsgula, med ett stort ilsket rött hjärta på varje, det ena hjärtat hade oxå ränder på sig, i gråblått.. Not so nice, i mina ögon.. Säkert fina i nån annans hem, men jag är ju inne i min vita/beiga/ljusa vår-fas så... jag målade över skiten!! :-D

Resultat: Njaa.. rätt ok ändå.

  

Lite vinglig skrift, men hemgjorda och mina egna.. :-)



Jag älskar mina tulips...!

Nu ska jag ladda inför jobb i morgon med en kopp te, varm filt och två avsnitt Greys anatomy.
Termometern visar temperaturskillnad på 40 grader. -20.0 och 20.0.

 Burr!!!


Kram!!!

Storm...

Mm.. det blåser utav bara den ute. Och inte gör det saken bättre att det vräker ner snö heller.

Igår blev det bullbak, sen hastade vi iväg till mor och far.. Mammi stekte mat i öppna spisen, och det var myspys bara.. :-)

Idag var planen att vi skulle åka till Kersin och Pelle. Men de ringde och sa att vi ej fick komma, de ville inte ha ut oss på några vägar. Det är ju klass 2 varning här efter kusten..

Så, planerna blev "avblåsta" och nu har Micke tagit med sig stora killarna upp och tapetserar, och jag sitter här, sneglandes mot symaskinen jag fick låna igår..
Ska nog koka kaffe först.. :-D


Ha det bra idag, och stanna inne, om ni kan...

Kram

Bullar..

..idag bakas det bullar, och ute är det gnistrande sol! Men, säg den glädje som varar.. Det ska tydligen komma 1,5-2 dm snö innan kvällen. Så det är väl bara lugnet före stormen just nu..

Dags att återgå till deg nr 2, fick för mig att göra på 3 pkt jäst.. :-D



Krispiga och fräscha...

.. ja, så ska de vara, mina tulpaner. Annars får det vara.

Beställde lite fina blommor av maken, och fick hem två buketter med ljusrosa och vita krispigt fräscha, gnisslande tulpaner och jag kan trots snön som stormar förbi utanför fönstret, känna ett visst hopp om vår... :)



Till och med mina orkidéer har högsäsong på blomning nu, mitt i dystra februari.

  

Härligt med lite grönska.

Ha nu en riktigt fin fredagkväll..

Kram!


Huvudvärk, feber och glass..

Mmm, dagen började med huvudvärken from hell.. Nice start!

Kan ju bero på att jag var vaken till 03.50 med febrig Wincent, som yrade, sparkade vilt i sömnen och höll på..

Så idag har inte många knop blivit gjorda. Diskat lite, duschat, stoppat i en tvätt i maskinen, sen har jag mest suttit framför datorn.. tyvärr.

Pratade med en vän idag, och blir så imponerad och inspirerad av hennes kreativitet. Hon hade köpt en tavla på en loppis, och målat över hela talvan med vit färg (!), även ramen. Sen hade hon tagit björkris, tvinnat ihop det till ett hjärta och limmat fast det i tavlan.. Var hur fint som helst, och jag blir avundsjuk på kreativiteten, orken och TIDEN som andra har till att förverkliga sina idéer..
Lägger ut en bild här så ni får se..



 

Ja, jag undrar när jag ska få fingrarna ur, och börja på jag med..

Tillbaka till kaffet nu.
Barnen fick glass till mellis idag, mamman är lat... :-)

Yrigt..

Hade laddat för en natt med mycket sömn nu.

Men sitter nu i soffan, tittades på OS, med en rejält febrig, frossande, illamående Wincent. 39.6 graders skållande het är han... Och bara sådär kom den, febern. Har inte märkt något under dagen, kvällen. Inte mer än att han somnade ovanligtvis snabbt, utan så väldigt många protester.
Nåja, vi får hoppas att det är något snabbt, övergående..

Nu ska jag se skidskyttet!!
Anja tog brons ikväll, beundransvärt efter gårdagens krasch..


Kram! <3

Update..

Ja, det händer lite ibland..

I måndags ringde min läkare, personligen, för att kolla hur jag mådde och för att berätta att jag behöver höja dosen igen. Så nu äter jag 100 mg Levaxin om dagen... Har känt mig aningens piggare den senaste veckan, som om nån knäppt på lyset inne i mig.

Samma dag fick jag oxå kallelse inför operation av min senskideklyvning i Sandviken. 1 mars ska jag dit, kl 13.30. Så nu hoppas jag verkligen att barnen är friska, och jag med, så det blir av... Vill inte ha ont mer nu.


Har ändrat lite på frisyren oxå..;-)


Trivs toppen i den. Innan var det mest bara ett burr.. Kolla själva..


Skönt med lite vårförnyelse.. Det är alla värda, efter denna snörika, långa vinter...

Kram!


Operation

Fick äntligen en tid för min operation!!

1 mars kl 13.30. Sen blir jag sjukskriven i ca 3 veckor (2-4 stod det i foldern). Så, mars månad, blir en hemmamånad.. :-)

Vansinnig!!

Magsjukan är här igen!

Ludde började morgonen med att kräkas, och Melwin kontrade det med att få från det andra hållet..
Jag är så galet trött på detta, på att alltid vara sjuk, må piss, vara trött, inte få sova, ha ont och må som en jävla idiot konstant.
Och så har folk mage att sitta och klaga på att det händer för lite skojiga saker, när de ändå har konserter och resor inbokade..? Hallå?!? Har man något att klaga på då? Du/Ni kunde vara kroniskt sjuka, ha ständig värk och en massa annat... Var glad för fan, för det ni har.. Jag är glad för det jag har, och jag skulle tycka det räckte långt om jag bara fick vara frisk..

Hatar egoister!
Fast, det kanske är jag som är en..?


Otack är världens lön..

Det fick jag bittert uppleva idag.
Fy faan (ursäkta svordomen) vad jag avskyr alkohol!!! Jag ska sluta vara snäll, sluta ställa upp och ge allt jag har för att hjälpa andra. Inte när det bemöts av ilska, utskällningar, misstro, hot och skrik. Burr vilket slut på en annars så fin dag.



Idag är Alla Hjärtans dag, och jag har jobbat från 7.15-22.00. Är lite smått trött nu, måste jag nog erkänna.
Har saknat min familj idag, inte fått nosat de små i håret och kramat på dem. Men de fick pussar och kramar kl 7 i morse , då de kom upp innan jag for, så jag hann säga att jag älskade dem och ha en underbar dag innan jag flög iväg på min kvast...
Fick ett blombud till jobbet igår, med blommor från en brukare, som ville visa sin uppskattning för att vi finns.. Det var mycket fint gjort..:)


Aah.. lovade att jag skulle länka till något igår ;)

http://helahalsingland.se/nordanstig/gnarp/1.1812304


Vissa vet hur man visar uppskattning i alla fall.

Hoppas ni haft en trevlig helg, nu väntar duschen på mig..

Kram





Sol och glass..

Ja, idag är det strålande sol, och mina gulliga arbetskamrater hade köpt glass, maränger, grädde och chokladsås, så vi lyxade till det lite på fikat idag. Men, det är -11 grader ute..:-D Detta inlägg hade annars varit som klippt och skuret för ett varmt sommarinlägg.

Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa i ordning mig till den mest representativa personen jag kan göra mig till, och åka iväg på kristdemokraternas inbjudan av oss Säcken-medlemmar, vi ska få tårta och bli omskrivna i HT för KD Nordanstig har utsett oss till årets förening..:-)


Länkar senare till detta..

Nu, en vårbild..



Läääängtar!!



Kram!

Sprudlande..

..och pirrig, förvirrad och nyfiken, glad och älskande..
Så känner jag mig! :)

Känns som om våren kommer, det där nya, förväntansfulla, fräscha, krispiga, sköra börjar träda fram mer och mer.. Min kropp lever!!


Idag har jag jobbat, barnen har varit och kramats på dagis. Jag köpte röda geléhjärtan till alla mina "hjärtan" (arbetskamrater) på jobbet och hämtade glada barn. 

Middagen blev lite tråkig idag, hämtpizza/hamburgare/kycklingrulle, men det gick ner.
Och sen fick vi finfrämmande,  Lars och Carro kom. Wincent fick en fin lego"grej" (2 i 1 byggsats) och Carro har så fiiiin mage nu. Vad avis jag blir på dem, som snart ska få åka på förlossningen. Och sen få snusa litet knyte..

Nåja, jag har ju fått föda tre fantastiska små, och fått snusa på dem... gör det fortfarande! ♥

Bara underbar..

Idag har jag och barnen bara varit hemma, och myst.

Har inte gjort nånting speciellt egentligen, men något har hänt..
Mitt huvud ville inte somna idag, min kropp skrek inte ut att det inte orkade.
Jag känner mig lite som en ömtålig vårblomma, som precis kommit ovan jord, darrande, fylld med ny luft och livrädd för frosten...

Kan det vara, att min medicin äntligen börjar visa sig..? Kan det vara solen...? Kan det vara våren som är på väg..?

Dagen har varit underbar, trots att inget underbart hänt.


Middag: älgstek i öl-och cocacolasås (låter weird, men riktigt gott. Köttet blir så jäkla mört), potatis och sallad med fetaost och oliver. Efterrätt: semlor.. :-)


Kärleksbrev

Onsdag. Donat på hemma, jag och barnen.
Efter lunchen ringde grannflickan och ville leka lite med killarna, så hon kom ner och de var ute och plumsade runt i den meterdjupa snön..
Sen kom de in och fikade, ritade, tävlade om vem som gled längst på sina fötter i köket (självklart med ansats från killarnas sovrum), byggde lite lego och kittlades. Sen ville de gå hem till henne, så då blev jag utan stora barn en timme.
Då de kom hem hade Wincent fått två kort/brev av henne.
Det ena står det "Thilda Stina önskar Wincent" på (hjärtformat kort) och på det andra, ett rött vikbart kort, men några kilo glitter, står det med vinglig 5-årsskrift "Thilda önskar Wincent, Jag vil du bli min bästa väm" och en massa hjärtan..♥
Tror nog Wincents Thilda är lite förtjust..;-)

Ska försöka boka klipptid i morgon, och leta igen USB-stickan, så jag kan ladda in lite bilder här. Men nu, sova.




6 år stor..

Idag blev mammas "liten" 6 år.. Så nu är han mammas "stor" istället.

Han har varit sprudlande glad hela dagen, fikat och öppnat paket, skrattat och busat.


Idag har jag saknat. Systran min. Ingen bemärkelsedag är komplett utan hennes varma närvaro. Hennes galna skratt, tokiga bus med barnen och goda lukt..  .. och inte utan hennes varma kramar heller. De är äkta. ♥



I morgon blir det dagis och jobb igen, så, dags att jaga kläder nu och sova en sväng.




" You´re like a messed up bitch,
   just don´t care for anyone but yourself.
  You´re gonna hurt when you hit the floor, alone"

Snömodd och hjärnmos

Idag är en sån dag.

Slitit som ett djur på jobbet, i all denna snö. Innan den här sista snödämpen kom, så var snödjupet uppmätt till 83 cm, vilket är rekord under min livstid.. Så nu är det ännu mer rekord. :-)

Hjärnan är som ett överkört djur idag- trött, seg och allmänt förvirrad.
Gäspar, suckar och känner mig rastlös på samma gång. Märklig kombo, må jag säga.

I morgon är det fredag, då tror jag att jag ska fråga om vännerna vill komma upp på lite tacos. Saknar! ♥
Men först ska det skjutsas på dagis, och jobbas lite..


Var ju till Gävle igår. 4 ½ timmes resande för 7 minuters konsultation. Där konstaterades en senskideinflammation, som ska opereras inom en månad, och jag fick även ett namn på mina konstiga (läs outvecklade) handleder; Mádelong (osäker på stavning, men läkaren, Fredrik af Ekenstam, uttalade det så). Innebar, om jag fattat det hela rätt, missbildning och outveckling i handledens skelett.. Måste forska lite på det där, och se vad jag hittar..

Nu ska jag unna mig en tidig (?) kväll, och gå och krama kudden..



Specialister..

Mmm, i morgon bör det iväg. 
Till Gävle sjukhus, till handspecialistkirurgerna, för att se som de kan finna nån hjälp på mina defekta handleder. Ska även ta mig i kragen och ringa mitt försäkringsbolag och se, om det finns någon ersättning för detta, om det är så att det inte finns nån hjälp att få och jag blir tvungen att byta jobb.

Påminn mig att jag måste boka tid för ny provtagning för sköldkörteln oxå. Snart 6 veckor på nya dosen.

Idag var en skaplig dag. Vaknade tidigt med älsklingarna, myste och käkade frukost. Sen lekte de så snällt, så jag passade på att sova en stund i W´s säng. Sen lunchade vi, lade L att sova och killarna gick ut och lekte, medan jag duschade och fixade med papper. Sen åkte vi på dagis på L vaknat, jag for till tandis och konstaterade en trasig tand med ett hål i och ett annat hål. Så åter den 16e för lagning. SUCK!!
Sen ilade jag iväg i snorhalkan till jobbet, och jobbade till 22 nångång..

Sen kom jag hem, tog reda på disken, slängde i en tvättmaskin, plockade 297 kaplastavar utspritt över vardagsrumsgolvet, sopade och vattnade alla blommor, och NU damp jag ner på arslet...
 Överskottsenergi? Galenskap? Pigg? Svar: NEJ!! Jag har bara så jäkla ont i handleden, så jag måste hålla mig sysselsatt för att försöka glömma smärtan. Gör allt med höger nu, inklusive skriver detta, som nu tagit mig x antal minuter längre än vad det hade gjort om jag kunnat använda den andra.

Jag hoppas de hittar på något de kan göra i morgon.. Så jag slipper denna jäkla värk!

Trist och tradigt inlägg - trist och tradig vardag.


Något roligt, W fyller 6 på söndag! <3 Mammas stora lilla älskling!!

Möblering och me&i..

Ja, jag bokade mig ett party ändå. Jag som sagt att jag ska hålla nere på den fronten, eftersom jag avskyr det hektiska städande som man tvingar sig själv till, när alla andra mammor ska komma.. Känns som om man har höga krav på sig själv att visa upp att man, med tre barn, två arbetande vuxna och med en miljard sysselsättningar och sjukdomar, kan upprätthålla ett fint hem..

Så, vi började "Projekt Sanering/städning/uppfräschning" i lördags, jag och mannen..
Då jag hade hittat två "Expedit-hyllor" på IKEA häromdagen, så var ju mannen, som har skruvning som sitt högsta intresse, TVUNGEN att skruva ihop dem, trots att de ska vara till barnens rum.. Jag tyckte att han kunde vänta, städningen var för mig viktigare, men det tyckte inte han..
Och ibland är jag så glad att vi är så olika, för när han skruvat ihop dem, och jag fick se dem, så kom jag på idén att vi skulle ändra om i hallen.. :-D

Så, det gjorde vi! Den fula, bruna, tunga bänk/pjäs/möbel som vi hade där, fick flytta in i vardagsrummet, och de två vita skåpen ta dess plats..
Och vet ni, det blev faktiskt jäkligt bra!
 
Kolla..



...hallen. Så mycket ljusare och meeeer plats för förvaring. Så nu går snacket om att vi ska köpa två till såna här vita hyllor och ha på pojkarnas rum, för dessa två får nog stanna här..

I vardagsrummet...


..hamnade den bruna skapelsen, och vips, så passade den in där.. Blev helt ok ändå. Trots att jag INTE gillar den speciellt mycket.

När vi ändå var i "göra om-taget" så passade jag på att fräscha upp kökssoffan lite med nytt överdrag och ny pläd oxå..


Resultatet gjorde stor skillnad (eller så är den största skillnaden att den inte är totalbelamrad med tvätt som väntar på vikning ;-) )


Jaja, hur som haver, jag blev nöjd, och tjejerna (tror vi var 15 st på me&i) tyckte vi hade det fint, och en av dem frågade om barnen bodde nån annanstans, för vi hade det så fint.. :-)
Då har man iallafall lyckats för stunden.

Nu, så ser det ut som det alltid gör - konfiskeringsytor på alla öppna ytor över 1 meters höjd, för saker som Ludde inte ska ta, tvätt som ska vikas, men som ingen orkat ta tag i ännu på soffan, kläder och skor i ett virrvarr i hallen och leksaker/pappersflygplan/lego fulla golven..

<3

RSS 2.0