Min syster..

..hon kan hon.


Stoltare än jag kan man inte vara, hon är fantastisk.

Här har hon totat ihop en text till mig.. Läs och njut


Rensning.


Ja, en rensning är precis vad jag skulle behöva göra, på alla områden.
Kan ju ge lite exempel:

* allt skräp man har hemma
* frysen, där ska nu in ytterligare 45 kg älgkött, har fått 37 kg redan och den är FULL!
* vänner (?) som suger energi och musten ur en
* garderoben
* inkorgen på min mail
* barnens rum
* i min hjärna


Jag känner mig så trött, slut, orkeslös, initiativlös och är mest bara arg, irriterad, rastlös, låg och tråkig. Vet inte om det är höstdepp på gång, eller om sömnbristen efter den underbara minsta lilla medlemmen gör att man blir så här. Eller så är det hormonpåverkan efter att amningen slutat, eller att ekonomin ligger i botten efter STORA tandläkarbesök för både mig och maken (glöm för fan aldrig tandtråd!!), eller att jag är ensam med de tre små dag efter dag, kväll efter kväll, då Mannen ska iväg på jakt, hemvärn, jobb, verksta´n..
Något av detta är det nog, men vilket...?

Började denna lördag med frukost och morgonmys med barnen, sen kokade jag lite saft ( för att få lite mer plats i frysen), tvättade, gjorde lunch och la småttingar. Sen gick vi ner till Vännen och fikade, barnen lekte ute i finvädret och jag fick lite socialt vuxenprat med henne åtminstone. Blev bjudna på middag oxå, och jag riktigt njuter av att se våra barn leka så fantastisk bra tillsammans, de skrattar så de kiknar, sötungarna..
Sen hem, kallt som attans hann det bli ute, och Bolibompade barnen, la dem och nu sitter jag här.. Borde väl sova, men det är så tomt hemma. Mannen sover borta med sitt jaktlag och jag är rastlös..


Det är så mycket jag vill, borde, skulle och måste, men inget kommer liksom fram. Jag skulle vilja plugga, men vet inte vad, jag vill ha ett fint och välstädat hem med prydliga barn om inte river tapeter och morrar åt mig, jag måste ta tag i min vikt, men alla radikala förändningar tar musten ur mig och efter några veckor är jag tillbaka i samma situation igen, jag skulle vilja ha mer tid till mig själv, ha mer pengar, slippa vara arg och tjatig dagarna i ända och helt enkelt leva ett lite lyckligare liv..

Antar att en småbarnsmammas vardag ser ut så här för många, så ta därför ett råd, ni som inte ännu är det: Lev nu! Gör som Du vill, gör vad Du vill, res, unna Dig och ha ROLIGT!!!
Det är roligt att vara mamma oxå, men man får försaka mycket annat.. på gott och ont.
Ska dock tillägga, så inga missförstånd sker, att jag ångar inget jag gjort, men saknar saker jag inte gjorde, och att ingen separation är aktuell och att jag älskar mina troll..

Oj, herregud vad svammel jag fick ur mig nu då. Bäst att logga ner en stund.

Kram.

Min vardag..

..liknar nog fasen ingen annans.

Vem har barn som morrar åt en och försöker låtasas vara argare än mor?
Vem annan har barn som sitter, kl 20.30 (långt efter sängdags) och sjunger Lille Katt på pottan och har tävling i vem som gör mest resultat??

Jag är helt slut som mor. Jag kom på mig själv med att bara sitta å skratta åt de arga, små ,uppspelta barnen idag, när orken tog slut,, Mannen, han är i skogen och jagar, jag är ensam med tre monster.
Ett monster är rätt resonabel, mestadels. Det andra monstret är totalt utom kontroll, gör lite som han vill (under kontrollerade former) och det tredje, minsta lilla söt-monstret, han håller mig vaken om nätterna så de andra monstren känns som om de vore från Hell..



I´m in a need of a holiday..



Tror minsann jag ska dra till älsklingstussen min i Ume nån helg, så hon får rå om mig.. Ska sätta mig utanför dörren med stor rosett runt hasen där det står " Snälla "upphittare"! Ta hand om mig, jag är en liten ,ynklig mamma som behöver sömn, prat, vuxensällskap och alkohol"  Ha ha ha..


Nu piper Liten, och Mellan är på "kiss-turné".. snart har jag alla tre i min säng, så jag tror minsann jag ska landa där först i natt.


Ses.

Tänk om..

..jag visste vad jag gjorde för fel.

..jag kunde rätta till.

..jag orkade bry mig mer.

..om inte fanns, vad lätt livet vore då.



Sömnlöshet, dålig ekonomi, frånvarande älggubbe, psykopatisk granne och tjuriga barn är inte direkt vad jag önskar mig av tomten i år, det har jag redan..



Grattis till mina morföräldrar dock, som firade sin 50 bröllopsdag i lördags! Stort grattis!!


Så var det då dags..

..för mig att "bli med blogg".

Vill börja med att varna känsliga läsare, för detta kommer att handla om mig, Ego-Ida.. haha! Och för att ge er en mjukstart, så börjar vi med en bild på underverket..

.. och jag kommer svamla om mig, ego som jag är, som mitt liv, min vardag, mina tankar och allt som rör mig. :-)

Sådärja! *ler nöjt*


Varmt välkomna, ni som orkar..


Kram!

RSS 2.0